|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
galia cvetanova
|
Заглавие: влага и мухъл Публикувано на: Чет Яну 17, 2008 1:12 pm |
|
|
|
Направихме изолация на цялото жилище сменихме и дограмата навсякъде.Дограмата е много хубава и много скъпа - ДЪРВЕНА на ф-ма КАРАБУЛЕВ но се появи влага и мухъл. Моля за съвет.
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
Sunny_max
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Яну 17, 2008 1:15 pm |
|
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:55 pm Мнения: 830 Местоположение: София
|
|
Какво строителство е жилището и на колко години. В кое помещение имате влага и мухъл? И не е лошо да се огледате дали няма някъде теч от съседите над вас примерно.
_________________ Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните.
|
|
|
 |
|
galia cvetanova
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Яну 17, 2008 2:31 pm |
|
|
панелно на 35г. във спалнята килера и коридора.У съседите уж няма теч. НО НА СЪПРУГА МИ КОЛЕГА ЖИЛИЩЕТО Е НОВО СТРОИТЕЛСТВО И ИМАТ СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ. 
|
|
|
 |
|
Sunny_max
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Яну 17, 2008 2:36 pm |
|
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:55 pm Мнения: 830 Местоположение: София
|
|
Гаранция има теч и се просмуква, щом е толкова стар панел. Вие щом имате мухъл и в коридора, е от теч. Дървената дограма не прави кондез, защото дървото диша. Та огледайте се внимателно, особенно местата, които граничат с бани или кухни на съседите ви. аз също съм в такъв стар панел и картинката ми е повече от ясна.
А при новото строителство по принцип първата година има остатъчна влага, тя не е фатална, но зависи и от много други неща.
_________________ Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните.
|
|
|
 |
|
WESSI
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Фев 03, 2008 2:49 pm |
|
Регистриран на: Чет Яну 31, 2008 1:08 pm Мнения: 2665 Местоположение: Русе
|
Удома също има мухъл.Апартамента е саниран.Но от тази година си имаме.Плесента е в ъгъла до дограматаи в противоповожния ъгъл настаята, ноза мой интерес е в долния край?  и  защо?!
_________________ Посейте постъпка и ще пожънете навик,
посейте навик и ще пожънете характер,
посейте характер и ще пожънете съдба.
|
|
|
 |
|
Nadin9061
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Фев 12, 2008 11:31 am |
|
|
Аз също имам същия проблем, казаха ми две неща:
Или между панелките се събира вода и избива на вътре, а другия вариант е от добрата изолация се получава конденс. Общо взето си реших проблема като проветрявам всеки ден по полвин-един час и стената исъхва  Чух също и за някакъв спрей, който почиства мухала, но не съм го използвала и незнам дали ще стане!
|
|
|
 |
|
WESSI
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Фев 12, 2008 12:41 pm |
|
Регистриран на: Чет Яну 31, 2008 1:08 pm Мнения: 2665 Местоположение: Русе
|
Проветрявам всеки ден.Спрея помага но временно(отровин е).От скоро използвам "Церезит стоп влага".Надявам се да помогне 
_________________ Посейте постъпка и ще пожънете навик,
посейте навик и ще пожънете характер,
посейте характер и ще пожънете съдба.
|
|
|
 |
|
radost27
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Май 18, 2008 11:59 am |
|
|
|
Срещу плесен помагало термекерамично покритие, но идва много скъпо-1 л стига за 3 квадрата/27 лв./
|
|
|
 |
|
sonya30
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Мар 27, 2009 11:02 pm |
|
|
|
Мухълът у нас се появи след като си сменихме дограмата. Няма значение на колко години е жилището - просто се запечатва и отникъде не влиза въздух. Ще ида на Стройко в събота или неделя, за да търся някакво решение, че и ние мазахме с Термошилдс/едно като тебешир/, дадох 80-90 лв за Церезит - зрънцата /само за тази зима/ и нулев ефект.
|
|
|
 |
|
sonya30
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Апр 10, 2009 8:17 am |
|
|
|
Мои познати са си купили от Стройко някакъв клапан и са го сложили в горната част на прозореца в спалнята си. Ние с мъжа ми бяхме на Стройко, но явно не сме ги видяли. Очакват ефекта през зимата, защото сега е топло, но казаха, че влагата в банята им е изчезнала и това се дължало да възстановената циркулация на въздуха.
А иначе - и те, и ние сме пробвали с Термошилдс - има изолационни свойства, но какво от това, като влагата си остава и мухъла сега се появи зад мебелите, а не по ъглите.
|
|
|
 |
|
fallen_angel
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Юни 15, 2009 9:47 pm |
|
|
|
SAVO решава този проблем поне временно,току що напръсках и вече няма черно петно,поне докато оправите теча не ви се съсипва стената
|
 |
|
pbizart
|
Заглавие: Re: влага и мухъл Публикувано на: Съб Сеп 26, 2009 10:02 pm |
|
Регистриран на: Вто Мар 14, 2006 12:13 am Мнения: 57 Местоположение: Sofia
|
|
|
 |
|
gabi08
|
Заглавие: Re: влага и мухъл Публикувано на: Съб Май 29, 2010 12:08 pm |
|
|
Здравейте! Влагата има в затворени помещения, които не се проветряват редовно или нямат никъкви "дупки" за дишане на стените. Ето няколко съвета за борба с мусъла. 1. Във въпросното помещение не оставайте да се изсушават мокри или влажн дрехи. 2. Проветрявайте всеки ден най-малко по 30мин. 3. Не покривайте проблемните зони с нищо(обикновенно влага се появява зад диван, шкаф или зад друго подобно място) Просто оставете малко разстояние между стената и мебелите! 4. Ако мухълът е върху плочки го почистете с обикновенна белина. Тя веднага го почиства. Ако е върху тапет или друга подобна повърхност го напръскайте с "Анти мухъл" Има го навсякъде, където продават перилни и почистващи препарати. Струва между 2 и 3 лв. 5. Сложете си венилатор. Ако все още имате дупка за комин, отворете я и поставете там от малките вентилаторчета(продават се в железариите). Така стаята ще се проветрява непрекъснато и няма да има поява на неприятните гъбички причиняващи мухъл! 
|
|
|
 |
|
bebe6o4e
|
Заглавие: Re: влага и мухъл Публикувано на: Чет Юли 15, 2010 7:39 pm |
|
Регистриран на: Сря Мар 04, 2009 2:25 pm Мнения: 20 Местоположение: Sofia
|
|
Благодаря за хубавите съвети. Ще ги пробвам всичките, че и аз имам много мухал вкъщи...
_________________ Рецепти
|
|
|
 |
|
bambini
|
Заглавие: Re: влага и мухъл Публикувано на: Пет Авг 20, 2010 11:42 am |
|
|
|
И в къщи се появи мухъл и то точно след като се сложи външна изолация и ал. дограма. Пръсках го няколко пъти със Саво и изчезна и от както е по-топло времето прозорците не се затварят въобще. За сега няма, много се надявам като дойде есента и стане по- влажно навън да не се появи пак.
|
|
|
 |
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|